Λαβράκι σε σκορδόψωμα

Υλικά

2 λαβράκια
6 - 8 ώριμα τοματάκια cherry
3 συν 1 σκελίδες σκόρδο
φέτες χωριάτικο ψωμί
1 κ. γ. ρίγανη
1/2 φλιτζ. μαϊvτανός ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Καθαρίζετε προσεκτικά τα λαβράκια και βγάζετε τα φιλέτα, κρατώντας όμως το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά (μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά σας να τα κάνει).

Πλένετε καλά τα κεφάλια και τη ραχοκοκαλιά απά τα ψάρια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 φλιτζ. νερό, τις 3 σκελίδες σκόρδο, τα τοματάκια, τη ρίγανη, λίγα αλάτι και λίγο πιπέρι, και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 '.

Βγάζετε τα τοματάκια με μια τρυπητή κουτάλα και αφαιρείτε τη φλούδα. Περνάτε το ζωμά από ένα ψιλό σουρωτήρι.

Πασπαλίζετε τα φιλέτα με αλατοπίπερο και τα βάζετε σε ένα ταψάκι. Ρίχνετε τα ζωμό και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στους 200°C για 10-12'. Μαζί με τα ψάρια βάζετε στο φούρνο και τις φέτες του χωριάτικου ψωμιού, ώατε να φρυγανιστούν ελαφρά.

Σερβίρετε σε ελαφρά βαθύ πιάτο, βάζοντας από κάτω μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί, την οποία έχετε τρίψει με 1 σκελίδα σκόρδο. Πάνω στα ψωμί βάζετε ένα φιλέτο ψαριού και περιχύνετε με το ζωμό. Προσθέτετε και τα τοματάκια και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS