Σαλάτα Captain's

Υλικά

150 γραμμ. άγρια ρόκα
80 γραμμ. βαλεριάνα
1 τμχ. φινόκιο
250 γραμμ. παντζάρια
500 ml νερό
5 γραμμ. μαστίχα Χίου
100 γραμμ. αποξηραμένα σύκα
350 γραμμ. κατσικίσιο τυρί ρικότα
3 γραμμ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
80 γραμμ. παρθένο ελαιόλαδο
30 ml ξίδι από βατόμουρο
80 γραμμ. βατόμουρα φρέσκα
Αλάτι, πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τη ρόκα και τη βαλεριάνα. Καθαρίζετε το φινόκιο και τα παντζάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.

Βράζετε το νερό με τη μαστίχα και λίγο αλάτι, το αφήνετε να γίνει χλιαρό και ρίχνετε μέσα τα παντζάρια.

Τα αφήνετε μέσα μέχρι να κρυώσει το νερό, σουρώνετε και βάζετε σε ελαιόλαδο.

Κόβετε τα αποξηραμένα σύκα σε μικρούς κύβους. Ανακατεύετε τη ρικότα με σχοινόπρασο και λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Περνάτε στο μίξερ το βατόμουρο με λίγο ξίδι και σουρώνετε. Φτιάχνετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας το ξίδι με αλάτι, φρέσκο πιπέρι & ελαιόλαδο. Προσθέτετε και λίγη σάλτσα από φρέσκο βατόμουρο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS