Καρπάτσιο Xταπόδι

1.200 γραμμ. χταπόδι
1 κρεμμύδι ξερό
1 πορτοκάλι
50 ml ξίδι λευκό
2 φύλλα δάφνης
Κόκκοι πιπέρι
4 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
Νερό μέχρι να καλυφθεί το χταπόδι

Για το ταμπουλέ

100 γραμμ. κους κους ψιλό
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. τομάτα κονκασέ
1 κ.σ. αγγούρι κονκασέ
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
200 γραμμ. ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση
Καθαρίζετε το χταπόδι από το δόντι, τα νεύρα που βρίσκονται στα πλοκάμια και αφαιρείτε την κουκούλα (κεφάλι).

Βάζετε το χταπόδι και όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40 περίπου λεπτά. Ελέγχετε το χταπόδι εάν έχει βράσει. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Για το ταμπουλέ

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το κους κους με το ζωμό λαχανικών σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Το βγάζετε από τη φωτιά, το σκεπάζετε με μια μαγειρική μεμβράνη και το αφήνετε να κρυώσει.

Ψιλοκόβετε όλα σας τα μυρωδικά και ετοιμάζετε κονκασέ την ντομάτα και το αγγούρι.
Όταν κρυώσει το κους κους βάζετε τα υλικά μέσα σε μια μπασίνα, τα ανακατεύετε και προσθέτετε λάδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την αρεσκεία σας.

Στήσιμο πιάτου

Κόβετε τα πλοκάμια του χταποδιού σε λεπτές φέτες και τις απλώνετε στο πιάτο. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λεμόνι (κατά προτίμηση) πάνω στις απλωμένες φέτες χταποδιού.

Βάζετε το ταμπουλέ σε τσέρκι για να του δώσετε σχήμα και σερβίρετε.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS