Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Παραδοσιακές Πλεξούδες Θεσσαλίας Με Απάκι Κρήτης Και Ξινομυζήθρα

100 γραμμ. πλεξούδες Θεσσαλίας τις οποίες βράζουμε (al dende)
100 γραμμ. απάκι Κρήτης (καπνιστό χοιρινό) κομμένο σε ζαράκια
2 κ.σ. ξινομυζήθρα
10 ελιές Καλαμών φιλεταρισμένες
Λίγη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Λίγο λευκό, ξηρό κρασί για το σβήσιμο 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγα φρέσκα μυρωδικά για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ελαφρώς στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το απάκι και το σβήνετε με το κρασί. Συμπληρώνετε τη σάλτσα ντομάτας και τις ελιές. Προσθέτετε τις πλεξούδες, που έχετε ήδη βράσει ανακατεύοντας όλα τα υλικά και διορθώνοντας το αλάτι και το πιπέρι.


Στήσιμο πιάτου
Σερβίρετε τις πλεξούδες τελειώνοντας στην κορυφή με την ξινομυζήθρα, λίγο αγουρέλαιο και γαρνίρετε με τα φρέσκα μυρωδικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου