100 γραμμ. πλεξούδες Θεσσαλίας τις οποίες βράζουμε (al dende)
100 γραμμ. απάκι Κρήτης (καπνιστό χοιρινό) κομμένο σε ζαράκια
2 κ.σ. ξινομυζήθρα
10 ελιές Καλαμών φιλεταρισμένες
Λίγη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Λίγο λευκό, ξηρό κρασί για το σβήσιμο 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγα φρέσκα μυρωδικά για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ελαφρώς στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το απάκι και το σβήνετε με το κρασί. Συμπληρώνετε τη σάλτσα ντομάτας και τις ελιές. Προσθέτετε τις πλεξούδες, που έχετε ήδη βράσει ανακατεύοντας όλα τα υλικά και διορθώνοντας το αλάτι και το πιπέρι.
Στήσιμο πιάτου
Σερβίρετε τις πλεξούδες τελειώνοντας στην κορυφή με την ξινομυζήθρα, λίγο αγουρέλαιο και γαρνίρετε με τα φρέσκα μυρωδικά.
100 γραμμ. απάκι Κρήτης (καπνιστό χοιρινό) κομμένο σε ζαράκια
2 κ.σ. ξινομυζήθρα
10 ελιές Καλαμών φιλεταρισμένες
Λίγη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Λίγο λευκό, ξηρό κρασί για το σβήσιμο 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγα φρέσκα μυρωδικά για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ελαφρώς στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το απάκι και το σβήνετε με το κρασί. Συμπληρώνετε τη σάλτσα ντομάτας και τις ελιές. Προσθέτετε τις πλεξούδες, που έχετε ήδη βράσει ανακατεύοντας όλα τα υλικά και διορθώνοντας το αλάτι και το πιπέρι.
Στήσιμο πιάτου
Σερβίρετε τις πλεξούδες τελειώνοντας στην κορυφή με την ξινομυζήθρα, λίγο αγουρέλαιο και γαρνίρετε με τα φρέσκα μυρωδικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου